Vragen & Antwoorden


Inhoud

Inleiding  |  Infecties  |  Symptomen  |  Infectieziekten   |  Natuurlijke verdediging

Micro-organismen  |  Antibiotica  Vaccins

Verklarende woordenlijstInleiding

In deze rubriek vindt u antwoorden op veel gestelde vragen over infectieziekten, hun oorzaken, de manier waarop ons lichaam zich daartegen verweert en hun behandeling. Uiteraard staan we ook uitgebreid stil bij de voor- en nadelen van antibiotica en het probleem van antibiotica-resistentie.
                

De antwoorden zijn zo eenvoudig mogelijk geformuleerd. Aan de hand van beelden proberen we sommige ingewikkelde materie eenvoudiger voor te stellen. Wie meer wil weten over bepaalde mechanismen kan doorklikken naar de onderliggende velden. Staan er termen in waar u niet zo vertrouwd mee bent ? Ga dan naar de verklarende woordenlijst.

Deze vragen- en antwoordenrubriek streeft naar een zo breed mogelijk beeld over infecties en infectieziekten. Natuurlijk is het moeilijk om alles aan bod te laten komen. Toch hopen wij dat deze site u wegwijs maakt in de wondere wereld van bacteriŽn en virussen. Heeft u na het lezen van de vragen en antwoorden toch nog opmerkingen of suggesties, stuur dan een mailtje naar bapcoc@health.fgov.be Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk antwoorden.

De redactie